Ψευδάργυρος, πολύτιμος για το ανοσοποιητικό μας σύστημα

O Ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο συστατικό για τον οργανισμό μας. Συμμετέχει στις διαδικασίες της αναπαραγωγή, της ανάπτυξης και της πέψης.

Ο Ψευδάργυρος απαιτείται για τη δημιουργία των Τ-λεμφοκυττάρων, των λευκών κυττάρων του σώματος που επιτίθενται στους ιούς και τα παθογόνα βακτήρια, βοηθώντας μας να καταπολεμήσουμε τις λοιμώξεις.

Μελέτες δείχνουν ότι σε κακοσιτισμένα παιδιά με χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου, η συμπληρωματική χορήγηση ψευδαργύρου ενισχύει τον αριθμό των Τ-λεμφοκυττάρων και μειώνει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια της λοίμωξης. Ερευνάται επίσης η χορήγηση Ψευδαργύρου στα αρχικά στάδια του κοινού κρυολογήματος, κατά πόσο δηλαδή μπορεί να μειώσει τη διάρκειά του.

Το κόκκινο κρέας αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές Ψευδαργύρου .Τα άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική δίαιτα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στο διαιτολόγιο τους γαλακτοκομικά, αβγά ,ξηρούς καρπούς και προϊόντα ολικής άλεσης, για να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ψευδάργυρο. Τρόφιμα με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό Ψευδαργύρου είναι τα στρείδια και γενικότερα τα οστρακοειδή.

Dr Έρρικα Παπαβενετίου MD, Msc, GP

ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα άρθρα!