Φροντίδα του δέρματος στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό

Pregnant,Girl,In,A,White,Dress,In,Lavender,Meadow.,Beautiful

Προετοιμάζεσαι, είσαι ήδη έγκυος ή μήπως θηλάζεις;;

Πριν αγοράσεις ένα καλλυντικό προϊόν για εσένα ή το μωρό σου, έλεγξε τη λίστα με τα συστατικά του!

Η εγκυμοσύνη  και η περίοδος του θηλασμού είναι υπέροχο δώρο της φύσης και μοναδική ευκαιρία να υιοθετήσεις και να αγαπήσεις έναν απόλυτα φυσικό  τρόπο περιποίησης του εαυτού, αλλά και του μωρού σου!

Σκέψου ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο «όργανο» του σώματος και πολλά από τα συστατικά που περιέχονται σε προϊόντα καθημερινής περιποίησης περνούν στην κυκλοφορία του αίματος της εγκύου και έπειτα  μέσω του πλακούντα στο έμβρυο, αλλά και στο μητρικό γάλα!

Οπότε σε γενικές γραμμές – και πάντα σε συνεργασία με τον Γυναικολόγο σου- ότι συστατικά  αποφεύγεις στην εγκυμοσύνη καλό είναι να τα αποφύγεις και στο θηλασμό.

Καλό είναι  να είμαστε πολύ προσεκτικές  κατά το 1ο τρίμηνο, που είναι και η πιο ευαίσθητη περίοδος της οργανογένεσης, αλλά και πριν, στη διάρκεια της περιόδου που προετοιμαζόμαστε για εγκυμοσύνη, είτε προγραμματίζουμε να γίνει με φυσικό τρόπο, είτε με κάποια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Για να αντιμετωπίσεις τις αλλαγές που επιφέρει στο δέρμα η εγκυμοσύνη και να αποφύγεις ακμή, πανάδες και ραγάδες, με ασφάλεια για εσένα και το μωρό σου, καλό είναι να χρησιμοποιείς βιολογικά καλλυντικά ενδεδειγμένα για το δέρμα σου στη φάση αυτή. Φρόντισε τα προϊόντα που επιλέγεις να μην περιέχουν:

  • Parabens, τα βρίσκουμε σε πολλά προϊόντα σαν συντηρητικό
  • Ρετινοειδή , παράγωγα βιτ Α, βιτ Α, είναι βασικά συστατικα σε αντιγηραντικά προιόντα
  • Σαλικυλικό οξύ, υδρόξυοξεα , Υπάρχουν σε λευκαντικές κρέμες και προϊόντα peeling
  • Υδροκινόνη , βρίσκεται σε λευκαντικές κρέμες
  • Φθαλικές ενώσεις . Υπάρχουν σε αρωματικές ουσίες κυρίως πίσω από τον όρο “fragrance”
  • Φορμαλδεΰδη, Τολουόλιο, p-φαινυλοδιαμίνη, διυδρόξυβενζένιο, αμινοφαινόλη, Αμμωνία. Yπάρχουν σε βερνικια νυχιών και σε βαφές μαλλιών
  • Aιθέρια έλαια . Τα βρίσκουμε σε πλήθος προϊόντων αλλά και σε αρκετά φυτικά καλλυντικά.

Η εταιρεία οργανικών καλλυντικών AEGLI PREMIUM ORGANICS* προτείνει μια απόλυτα ασφαλή και αποτελεσματική ρουτίνα ομορφιάς για την έγκυο, τη θηλάζουσα μαμά, αλλά και για την γυναίκα που προετοιμάζεται για εγκυμοσύνη:

  1. ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΚΜΗΣ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
    Καθάρισε άφοβα το δέρμα σου πρωί-βράδυ, για να αποφύγεις την ακμή που συχνά παρατηρείται στη εγκυμοσύνη και στο θηλασμό , χωρίς να αισθάνεσαι ότι  σε “τραβάει”.
    Το DETOX FACIAL FOAM  δεν περιέχει σαπούνι παρά μόνο φυτικές σαπωνίνες και καθαρίζει απαλά αλλά αποτελεσματικά. Μπορείς να το συνοδεύσεις με μερικές σταγόνες δροσιάς από το  ROSEWATER MIST.
  2. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
    Προτίμησε να ενυδατώνεις συχνά την επιδερμίδα σου με προϊόν ανάλαφρης υφής και όχι λιπαρό. Η κρέμα προσώπου PERFECTING FACE CREAM  και η κρέμα ματιών PERFECTING EYE CREAM  ενυδατώνουν σε βάθος προστατεύοντας από λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο και στα μάτια.
  3. ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
    Ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του δέρματος σου, επίλεξε μία εξειδικευμένη και ασφαλή φροντίδα αντιγήρανσης. Το REJUVENATING SERUM  με υαλουρονικό οξύ ή/και το KAKADU ELIXIR  με υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνη C προσφέρουν λεία και λαμπερή επιδερμίδα.
  4. ΧΛΟΑΣΜΑ & ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
    Η υπερέκκριση μελανίνης, που φυσιολογικά συμβαίνει λόγω της επίδρασης των ορμονών στην κύηση, προκαλεί σημεία μελάγχρωσης στο πρόσωπό και στο σώμα σου και δημιουργεί το ανεπιθύμητο «χλόασμα». Όλες αυτές οι περιοχές υπέρχρωσης συνήθως επιστρέφουν στην προ εγκυμοσύνης εμφάνιση μερικούς μήνες μετά τον τοκετό.  Για να τις περιορίσεις χρησιμοποίησε τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα το οργανικό αντιηλιακό CLEAN SUNSCREEN για το πρόσωπο και το σώμα. Περιέχει μόνο  φυσικά φίλτρα και είναι απόλυτα ασφαλές.
  5. ΡΑΓΑΔΕΣ & ΣΩΜΑ
    Καθώς το δέρμα της κοιλιά σου όλο και περισσότερο τεντώνει δημιουργούνται οι ανεπιθύμητες ραγάδες. Το 75%-90% των εγκύων θα  τις αναπτύξει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι οποίες αν δημιουργηθούν δύσκολα εξαφανίζονται. Θα σε βοηθήσει πολύ το να φροντίσεις να μην πάρεις υπερβολικό βάρος, να ενυδατώνεσαι καλά και να κάνεις ελαφρύ μασάζ στις πιο ευάλωτες περιοχές με το πλούσιο λάδι σώματος MAMA & BODY OIL  αλλά και με τo HELICHRYSUM BODY MILK .Περιέχουν πολύτιμο μείγμα ελαίων και βιταμίνη Ε, που εξασφαλίζουν ελαστικότητα στο δέρμα με τον καλύτερο τρόπο. Με το Mama & Baby Body Oil θα προετοιμάσεις και το στήθος σου για το θηλασμό,  και όταν με το καλό γεννηθεί το μωράκι σου μπορείς να το χρησιμοποιείς και για τη δική του καθημερινή φροντίδα!

 

* Η ελληνική εταιρεία Aegli Premium Organics δημιουργήθηκε από τη Dr Ερρικα Παπαβενετίου και ακολουθεί πιστά την κατεύθυνση Clean Beauty. Δημιουργεί προϊόντα Βιολογικά,Vegan, Cruetly free, Gluten free, χωρίς τεχνητά αρώματα και αιθέρια έλαια, κατάλληλα και για εγκύους, θηλάζουσες και παιδιά άνω των 3 ετών.Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιεί είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης οργανικών (βιολογικών) καλλυντικών COSMOS, απο τον Leaping Bunny International και από το CCMAR για μηδενική επιβάρυνση στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα άρθρα!