η Ιατρός

Η   Έρρικα Παπαβενετίου γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο ΚΥ  Άνδρου και την ειδικότητα της Γενικής- Οικογενειακής  Ιατρικής στο  Π.Γ. Λαϊκό  Νοσοκομείο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διατροφή & αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας, στην Ομοιοπαθητική, στην Αγωγή της Υγείας, στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών, στη Δημιουργική Γραφή και στην Επιχειρηματικότητα.

Εργάστηκε στο  εθνικό πρόγραμμα ψυχιατρικής μεταρρύθμισης ΄΄ΨΥΧΑΡΓΩΣ ΙΙ΄΄ και συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια  λειτουργών υγείας στο ΕΠΙΨΥ ( Εθνικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας) σε μεταπτυχιακά μαθήματα με θέμα την παθολογική φροντίδα ατόμων με ψυχική νόσο.

Την περίοδο 2010-2012 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος στο  ΥΠΔΒΜΘ  σε θέματα Αγωγής Υγείας & Διατροφής και συμμετείχε στην δημιουργία και υλοποίηση  Πρωτόκολλου συνεργασίας μεταξύ Υπ. Παιδείας και Υπ. Υγείας, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας στην χώρα μας.

Παράλληλα είχε την ευθύνη του σχεδιασμού του ιστότοπου της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης ΄΄Σχολικά Μαγειρέματα΄΄ αλλά και την οργάνωση και επιμέλεια του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ΄΄Σχολικά Μαγειρέματα: τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα΄΄.

Τον Ιούνιο του 2011  εκπροσώπησε το ΥΠΔΒΜΘ στην διακρατική (από πλευράς Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Μαρόκου) συνάντηση φορέων και εμβληματικών κοινοτήτων στην Κορώνη, με αφορμή την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το 2011 συμμετείχε επίσης στον σχεδιασμό πρωτοκόλλου συνεργασίας του ΥΠΔΒΜΘ με την ΕΨΥΠΕ και το ““Χαμόγελο του Παιδιού” , με αντικείμενο την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και στην επιστημονική επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον έλεγχο του καπνίσματος  “Μαθαίνω να μην καπνίζω”.

Ασκεί από το 2004 την τη Γενική Οικογενειακή Ιατρική, την Προληπτική Ιατρική, τη Διατροφή & Αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και την Ομοιοπαθητική σε ιδιωτικό Ιατρείο και από 2014 στο πολυδύναμο κέντρο Γυναίκας Υγεία – Εμβρυογένεσις, όπου είναι επιστημονικά υπεύθυνη του τμήματος Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής, Διατροφής, Μεταβολισμού & αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας.

Για την υποστήριξη γυναικών, ανδρών και ζευγαριών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική διαδικασία δημιούργησε, σε συνεργασία με Ιατρούς και Εμβρυολόγους ειδικούς σε θέματα Γονιμότητας, το καινοτόμο πρόγραμμα Διατροφή & Γονιμότητα. Αφορά σε σταθμισμένο ερωτηματολόγιο και ειδικό πρωτόκολλο με στόχο την ένταξη ατόμων που πληρούν τα κριτήρια και επιθυμούν να έχουν έναν επιπλέον σύμμαχο στη διαδικασία της φυσιολογικής σύλληψης, της υποβοηθουμένης αναπαραγωγής, της κύησης, του θηλασμού, της μητρότητας  και της γονεϊκότητας.

Την περίοδο 2013-2015 διετέλεσε μέλος του «Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων Φαρμάκων Φυτικής Προέλευσης» του ΕΟΦ  και το 2017 δημιούργησε την πρώτη ελληνική απόλυτα Clean Beauty εταιρεία οργανικών καλλυντικών Aegli Premium Organics

Τα προϊόντα της Αegli τοποθετούνται σε φαρμακεία και είναι Βιολογικά, Vegan, Cruelty free, Gluten free, Pregnancy safe & Clean Ocean. Είναι πιστοποιημένα από τον διεθνή οργανισμό COSMOS, από τον Leaping Bunny International και από το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Algarve στην Πορτογαλία CCMAR, για μηδενική επιβάρυνση στο θαλάσσιο οικοσύστημα, στα κοράλλια και σε κάθε τύπο θαλάσσιου οργανισμού.

Από τον “Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη”  κυκλοφορούν τα βιβλία της για παιδιά:

“Φράουλες, βατόμουρα και τρεις σταγόνες μέλι”  που αφορά στην διατροφή και πρόληψη της παχυσαρκίας

“Η  Γιασεμή και δυο Τρομάρες”  που θίγει θέματα όπως  η εικόνα του σώματος, η διαφορετικότητα και η αυτοεκτίμηση

Οι Υπηρεσίες μου